ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΠΕΤΑΝΟΥ

kapetanouΘεση: Ειδικός Σύμβουλος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   

Η Β. Καπετάνου γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη των Η.Π.Α. Είναι δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Πολιτική Δικονομία από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το City University of London στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο, με εξειδίκευση στο Δίκαιο του Ανταγωνισμού. Είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Δικονομικών Μελετών και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Δικονομολόγων. Μιλάει άπταιστα αγγλικά.

H Β. Καπετάνου διαθέτει σημαντική εμπειρία στο εμπορικό, εταιρικό και αστικό δίκαιο. Εκπροσωπεί τόσο δανειστές όσο και οφειλέτες σε υποθέσεις σχετικές με χρηματικές απαιτήσεις καθώς και σε διαδικασίες αναγκαστικής εκτελέσεως τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο. Επιπλέον, χειρίζεται υποθέσεις αθέμιτου ανταγωνισμού, προστασίας εμπορικών σημάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας και εξειδικεύεται στις εμπορικές συμβάσεις, όπως συμβάσεις franchise, διανομής, προμήθειας και εμπορικής συνεργασίας.


Είναι εξωτερικός συνεργάτης ελληνικής τράπεζας, νομικός σύμβουλος εταιρείας ιατροφαρμακευτικών προϊόντων και εταιρείας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των τροφίμων και των αλκοολούχων ποτών.

ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

 • Εκπροσωπεί τον δικαστικό συμπαραστάτη ιδιαίτερα εύρωστου οικονομικά προσώπου σε οικογενειακή αντιδικία, η οποία λαμβάνει χώρα στην Αυστρία και την    Ελλάδα.
 • Εκπροσωπεί Έλληνα πλοιοκτήτη σε δικαστική διαμάχη, η οποία αφορά σε σύμβαση μισθώσεως μαρίνας.
 • Εκπροσώπησε επιτυχώς Αμερικανό υπήκοο σε υπόθεση σχετική με την εξασφάλιση άδειας οικοδομήσεως σε ακίνητο ευρισκόμενο εντός αρχαιολογικού χώρου.
 • Εκπροσωπεί Έλληνα εφοπλιστή σε δικαστική διαμάχη εναντίον του Ελληνικού δημοσίου, η οποία αφορά στον αποχαρακτηρισμό δασικής εκτάσεως.
 • Εκπροσωπεί ιδιώτη σε υπόθεση αθέμιτου ανταγωνισμού, η οποία σχετίζεται, επίσης, με εταιρικά μερίδια, κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς και με την    κληρονομία σημαντικής ακίνητης περιουσίας και ποσού άνω των 1.000.000 €.
 • Υπήρξε εκπρόσωπος σημαντικής χρηματιστηριακής εταιρείας σε αστικές δίκες.
 • Εκπροσωπεί σε κατ' έφεσιν δίκη τους κληρονόμους θύματος αυτοκινητιστικού δυστυχήματος σε υπόθεση αποζημιώσεως λόγω ψυχικής οδύνης και αντίστοιχη    ανταπαίτηση.
 • Εκπροσώπησε Ελληνικό Συνεταιρισμό και τον τοπικό Δήμο σε κατ' έφεσιν δίκη σχετική με την ακύρωση εργολαβικής συμβάσεως αναθέσεως έργου.
 • Εκπροσώπησε γνωστό έλληνα καλλιτέχνη σε οικογενειακή αντιδικία.
 • Εκπροσωπεί Ελληνικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα σε υποθέσεις, οι οποίες αφορούν στην είσπραξη χρηματικών απαιτήσεων ύψους άνω των 3.000.000 €.
 • Εκπροσώπησε εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών σε υπόθεση αποζημιώσεως λόγω συκοφαντικού δημοσιεύματος.
 • Εκπροσώπησε ομολογιούχο εταιρεία σε υπόθεση σχετική με την αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους.
 • Είναι νομικός σύμβουλος ιδιώτη σε υπόθεση σχετική με ακίνητα αξίας άνω των 3.500.000 €.

ΔΗΜΟΣΙΕΣΕΙΣ

 • «Η Εξέλιξη της διεθνούς αναγκαστικής εκτελέσεως από το αυτόνομο δικονομικό δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις έως και τον κανονισμό για τον ευρωπαϊκό    εκτελεστό τίτλο» (Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα, 2008).
 • «Το κοινοτικό σύστημα ελέγχου των συγκεντρώσεων των επιχειρήσεων, η αξιολόγησή του και ο έλεγχος των συγκεντρώσεων επιχειρήσεων στο ελληνικό δίκαιο του    ελεύθερου ανταγωνισμού από πλευράς ουσιαστικού και δικονομικού δικαίου» (Έρευνα, Περιοδική έκδοση του Ερευνητικού Ινστιτούτου Δικονομικών Μελετών).