ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΕΝΕΣ

tsenesΘέση: Εταίρος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   

Ο Α. Τσενές γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964, είναι δικηγόρος και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Σπούδασε στο Αμερικανικό Κολλέγιο και αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλάει άπταιστα αγγλικά. Είναι ένας από τους διαχειριστές εταίρους της Εταιρείας.

Ο Α. Τσενές ειδικεύεται σε σύνθετες αστικές και εμπορικές/εταιρικές διαφορές, στις οποίες, συχνά, αρμόδια είναι και αλλοδαπά δικαστήρια ή διέπονται από αλλοδαπά δίκαια. Εκπροσωπεί επιχειρήσεις και ιδιώτες σε αντιδικίες, όπου ενεργούν είτε ως ενάγοντες είτε ως εναγόμενοι. Χειρίζεται, επίσης, υποθέσεις προσώπων που άλλοι Έλληνες ή αλλοδαποί δικηγόροι και δικηγορικές εταιρείες έχουν παραπέμψει σε αυτόν. Γενικά, οι υποθέσεις που αναλαμβάνει ο Α. Τσενές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αδικοπραξίες, περιπτώσεις απάτης, απιστίας, παράβασης συμβατικών υποχρεώσεων, περιουσιακές και οικογενειακές διαφορές και διαφορές μεταξύ μετόχων. Αρκετά συχνά, σε αυτού του είδους τις αντιδικίες απαιτείται η λήψη ή η αντίκρουση ασφαλιστικών μέτρων (δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, συντηρητικές κατασχέσεις κ.α.) και προσωρινών διαταγών.


ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

  • Εκπροσώπησε μία από τις σημαντικότερες πετρελαϊκές και ναυτιλιακές εταιρείες, με έδρα την Νέα Υόρκη, σε υπόθεση παράβασης συμβατικών υποχρεώσεων.
  • Εκπροσώπησε γνωστή οικογένεια, η οποία διεκδικούσε αποζημίωση λόγω υπεξαίρεσης και απιστίας σχετικά με την διαχείριση πλοίων και ακίνητης περιουσίας,    σε υπόθεση που κρίθηκε από δικαστήρια της Αθήνας, της Νέας Υόρκης και του Κονέκτικατ.
  • Εκπροσώπησε έναν από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες στον χώρο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και τις εταιρείες του σε υπόθεση σχετική με την    κυριότητα ομίλου επιχειρήσεων αξίας άνω των 400.000.000 €.
  • Υπήρξε νομικός σύμβουλος εταιρείας ελικοπτέρων, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των αερομεταφορών, με έδρα τις Κάννες, εναντίον ανταγωνιστικής της    εταιρείας, με έδρα το Μονακό, και του Γαλλικού Δημοσίου, η οποία διεκδικούσε αποζημίωση ύψους 28.000.000 €.
  • Εκπροσώπησε διάφορες επιχειρήσεις (π.χ. ναυπηγεία, ιχθυοτροφεία, εταιρείες διαχείρισης και εκμετάλλευσης κινηματογραφικών αιθουσών, εταιρείες διανομής    ταινιών, βιομηχανίες, ναυτιλιακές εταιρείες κλπ.) σε σειρά υποθέσεων σχετικών με διαφορές μεταξύ μετόχων και την διοίκηση των εταιρειών.
  • Εκπροσώπησε τραπεζίτη, που δραστηριοποιείτο στο Λονδίνο, σε αγωγή που ήγειρε εναντίον του Τράπεζα του Λονδίνου ενώπιον των δικαστηρίων της Αθήνας και    του Πειραιά, για υποτιθέμενη κακοδιαχείριση, απάτη και απιστία.
  • Εκπροσώπησε διευθυντικό στέλεχος και την οικογένειά του σε σειρά υποθέσεων, που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, στην εγκυρότητα διαθήκης και συμβολαίου    αγοραπωλησίας ακινήτου, εναντίον κατοίκου της Καλιφόρνια, Η.Π.Α.
  • Εκπροσώπησε δικηγορικό γραφείο της Νέας Υόρκης σε υπόθεση, που εκδικάσθηκε ενώπιον των δικαστηρίων της Αθήνας.
  • Εκπροσώπησε επιχειρηματία, που δραστηριοποιείται στο τομέα της ναυτιλίας και των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, σε υπόθεση διαζυγίου κατ' αντιδικία, η οποία    περιελάμβανε περιουσιακές απαιτήσεις ύψους άνω των 50.000.000 $.
  • Υπήρξε νομικός σύμβουλος εταιρείας με έδρα την Γενεύη σε υπόθεση σχετική με ακίνητη περιουσία.