ΚΥΡΙΑΚΗ Α. ΤΣΙΓKΟΥΝΑΚΗ

tsigounakiΘέση: Συνεργάτης
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   

H Κ. Τσιγκουνάκη ειδικεύεται σε διαφορές διοικητικού δικαίου, εκπροσωπώντας εταιρείες και φυσικά πρόσωπα ενώπιον των αρμόδιων διοικητικών αρχών καθώς και των διοικητικών δικαστηρίων όλων των βαθμών δικαιοδοσίας. Επιπλέον, η Κ. Τσιγκουνάκη διαθέτει σημαντική εμπειρία σε πολύπλοκες εμπορικές και εταιρικές αντιδικίες αλλά και στην παροχή νομικών συμβουλών σε θέματα σχετικά με την καθημερινή επιχειρηματική δραστηριότητα των πελατών της (εμπορικές συναλλαγές, εξειδικευμένες εμπορικές συμβάσεις, σύσταση εταιρειών κλπ.)

H Κ. Τσιγκουνάκη είναι νομικός σύμβουλος μίας από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας καθώς, επίσης, και εταιρείας που δραστηριοποιείται, κυρίως, στο χώρο της παραγωγής και εμπορίας προϊόντων νανοτεχνολογίας.

Η Κ. Τσιγκουνάκη αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι δικηγόρος και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1997. Μιλάει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά.


ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

 • Εκπροσώπησε μεγάλη εταιρεία, που δραστηριοποιείται στον χώρο των αμυντικών εξοπλισμών, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας σε υπόθεση σχετική με    τον αποκλεισμό της από δημόσιο διαγωνισμό, που αφορούσε σε προμήθειες προς την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.
 • Εκπροσώπησε μία από τις σημαντικότερες εισαγωγικές εταιρείες ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου σε υπόθεση σχετική με πρόστιμο που της επιβλήθηκε από    ασφαλιστικό φορέα.
 • Είναι νομικός σύμβουλος ανεξάρτητης διοικητικής αρχής σε σειρά υποθέσεων με αντικείμενο τη χορήγηση εξαίρεσης από την υποχρέωση λήψης άδειας για την    εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών.
 • Εκπροσώπησε Ελληνικό όμιλο επιχειρήσεων ενώπιον των αρμόδιων νομαρχιών και του Συμβουλίου της Επικρατείας σε υποθέσεις σχετικές με δημόσιους    διαγωνισμούς, που αφορούσαν στην παροχή υπηρεσιών προς τις τοπικές αρχές.
 • Εκπροσώπησε αεροναυπηγική εταιρεία ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας σε υπόθεση σχετική με τον αποκλεισμό της εταιρείας από δημόσιο διαγωνισμό,    που αφορούσε στην παροχή υπηρεσιών στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.
 • Εκπροσώπησε εταιρεία, που δραστηριοποιείται στον χώρο της πληροφορικής, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας σε υπόθεση σχετική με τον αποκλεισμό    της εταιρείας από δημόσιο διαγωνισμό αξίας άνω των 5.000.000 €, η οποία αφορούσε στην παροχή υπηρεσιών προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
 • Εκπροσωπεί εταιρεία έρευνας και τεχνολογίας ενώπιον της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας σε υπόθεση σχετική με τη    χρηματοδότηση ερευνητικού προγράμματος αξίας άνω των 850.000 €.
 • Εκπροσώπησε ξενοδοχειακή επιχείρηση σε υπόθεση εναντίον Ελληνικής τράπεζας, που αφορούσε στην διεκδίκηση αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών λόγω    παράνομων τραπεζικών επιτοκίων.
 • Εκπροσώπησε σημαντική εταιρεία, που δραστηριοποιείται στον χώρο της πληροφορικής, σε τριτανακοπή κατά απόφασης που απέρριψε αίτηση πτώχευσης.
 • Εκπροσώπησε γαλλική εταιρεία σε υπόθεση σχετική με εκτέλεση απόφασης του Εμποροδικείου του Παρισιού στην Ελλάδα.
 • Εκπροσώπησε έναν από τους βασικούς μετόχους εταιρείας καλλυντικών σε υπόθεση σχετική με την ακύρωση δωρεάς μετοχών σε διευθυντικό στέλεχος της    εταιρείας.
 • Υπήρξε νομικός σύμβουλος μεγάλης επιχείρησης εισαγωγής αυτοκινήτων.
 • Υπήρξε νομικός σύμβουλος εταιρείας, που δραστηριοποιείται στον χώρο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, σχετικά με την συμμετοχή της σε διαγωνισμό    αξίας άνω των 2.000.000 €, ο οποίος προκηρύχθηκε από μία από τις σημαντικότερες ελληνικές τράπεζες.