ΖΩΗ Ε. ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

leontopoulouΘέση: Συνεργάτης
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   

H Ζ. Λεοντοπούλου ειδικεύεται στους τομείς του αστικού και εμπορικού δικαίου. Ασχολείται, κυρίως, με διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης καθώς, επίσης, και με διαφορές από πιστωτικούς τίτλους (συναλλαγματικές, γραμμάτια, τραπεζικές επιταγές). Επιπλέον, η Ζ. Λεοντοπούλου έχει σημαντική εμπειρία σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, εμπορικών σημάτων κλπ. και στην προστασία των σχετικών δικαιωμάτων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Εκπροσωπεί τόσο ιδιώτες όσο και εταιρείες, με, συχνά, έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα στο εξωτερικό και διαθέτει πολύτιμη εμπειρία σε διαφορές από συμβάσεις εμπορικής μίσθωσης ακινήτων.

Είναι δικηγόρος και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Μιλάει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

  • Εκπροσώπησε εταιρεία εναντίον κατασκευαστή σε υπόθεση σχετική με την πώληση ελαττωματικών προϊόντων.
  • Εκπροσώπησε εταιρεία υπό εκκαθάριση σε διοικητική διαφορά εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου, που αφορούσε στην επιστροφή φόρου.
  • Εκπροσωπεί μεγάλη εταιρεία εισαγωγών σε υπόθεση δέσμευσης προϊόντων της από τις Τελωνιακές Αρχές.
  • Εκπροσωπεί ιατροφαρμακευτική εταιρεία σε υποθέσεις διεκδίκησης χρηματικών απαιτήσεων από τους οφειλέτες της μέσω διαδικασιών κατάσχεσης εις χείρας    τρίτου.
  • Εκπροσώπησε ιδιώτη κατά του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών σε υπόθεση αποζημίωσης λόγω σωματικής βλάβης.
  • Εκπροσωπεί εταιρεία αλκοολούχων ποτών κατά οινοπαραγωγού σε αντιδικία, η οποία αφορά σε παραβίαση σύμβασης αποκλειστικής διανομής.
  • Είναι σύμβουλος επιχειρήσεων σε διαδικασίες κατοχύρωσης εθνικών και διεθνών εμπορικών σημάτων.